joi, 6 iunie 2013

CONTROLUL MASELOR

O lume cu un singur creier

   
Motto:
“Universitatile si organizatiile intelectuale din lumea intreaga ar trebui sa opereze ca o politie a gandurilor” – H.G. Wells 1936
In Statele Unite si in intreaga lume are loc o revolutie instituita de manipulatori, ai caror agenti au asimilat filozofia materialista si imorala . Ei pun in aplicare tehnicile de control al mintii, de supraveghere avansata, computerizare si indoctrinare, si alte tehnologii de control uman, care vor face libertatea sa para lipsita de sens si inutila, doar un cuvant in vant iesit din gura unui biet dobitoc controlat mental. Acestia lanseaza noi si noi atacuri asupra vietii oamenilor in fiecare minut. Prin intermediul acestor tehnologii deopotriva noi si vechi, suntem privati de dreptul de a protesta si de a gandi liber. Traditia suveranitatii individuale si ideea de libertate ne sunt sustrase din minte, fiind sterse din cartile de istorie. Si datorita multitudinii de anestezice cu care am fost injectati, nu mai simtim nimic.
Internetul… conexiunea moderna la internet este chiar pericolul pe care il reprezinta controlul gandurilor. Desi la o prima vedere, posibilitatea unui mediu de comunicare egalitar care sa multumeasca atat indivizii cat si gigantii mass media pare ceva nemaipomenit, aparenta libertate a internetului poate fi tranzitorie si iluzorie. Impreuna cu capacitatea de raspandire a informatiei pretutindeni si aproape instantaneu, internetul prezinta si potentialul de a asimila si devora toate sursele majore de informatie de pe planeta. Toate sursele de informatie si comunicare de pe planeta sunt interconectate treptat intr-o unica retea computerizata, oferind ocazia exercitarii unui control nemarginit asupra informatiilor difuzate, conversatiile private si practic a gandurilor oamenilor.
Sa fie internetul folosit pentru o mai mare supraveghere a publicului ? Cine sunt cei care controleaza mediul de propagare a informatiei ? – agentiile secrete, in special cele americane. Daca vi se pare improbabil ca Big Brother sa se preocupe de comunicarea cu cetatenii de rand prin intermediul internetului, aflati ca guvernul american, si nu numai , este implicat in monitorizarea mijloacelor de comunicare la o scara de care nu va imaginati. In 1984 Marea Britanie, Australia, Canada si Noua Zeelanda semnau un document sub denumirea de UKUSA. Acesta stabilea infiintarea Proiectului ECHELON sub forma unor statii de interceptare. Aceste statii scaneaza continutul informatiilor difuzate de mijloacele media electronice din intreaga lume. ECHELON se focalizeaza in principal pe comunicatiile non-militare, civile si de afaceri, inclusiv e-mailuri, convorbiri telefonice etc. Odata cu era satelitilor, s-a creat o retea de paianjen in jurul Pamantului, astfel ca orice conversatie din mediul virtual si telefonic, trece printr-un filtru de verificare a bazelor secrete de supraveghere. Sa presupunem ca oricine poate sa introduca un cuvant cheie intr-un motor de cautare pe internet primind inapoi sute de raspunsuri in cateva sutimi de secunda. Cei de la putere au la dispozitie o tehnica cu mult mai performanta decat un om obisnuit.
In anii ’30, H.G.Wells, agent al serviciilor secrete britanice si teoritician al unei guvernari unice a propus un plan de control al mintii care se pare ca este fructificat in prezent, la inceput de secol XXI, prin crearea internetului. Intr-un discurs tinut in noiembrie 1936 la Institutul Regal de Relatii Externe, Wells a vorbit despre ideea sa referitoare la ceea ce el numea o “Enciclopedie Mondiala” :
“- Vreau sa va vorbesc despre ceva nou, o organizatie sociala, o noua institutie, pe care o vom numi pe moment Enciclopedia Mondiala. Aceasta ar trebui sa reprezinte fundamentul de gandire al fiecarui om inteligent de pe planeta. O asemenea enciclopedie ar putea face ceea ce organizatiile intelectuale, atat de imprastiate si dezorientate, nu reusesc sa faca; i-ar face pe oameni sa se inteleaga unii cu ceilalti; ar fi ca o super-universitate. Ma refer aici practic la un Creier unic… Si, daca ni se indeplineste acest vis, va exercita o influenta foarte mare asupra tuturor celor care sunt la conducerea administratiilor, a celor care controleaza razboaiele, comportamentul maselor, a celor care hranesc, pun in miscare, infometeaza si ucid popoare intregi. O asemenea enciclopedie s-ar putea raspandi asemeni unei retele neuronale, un sistem de control mental la nivel global, conectandu-i pe toti intelectualii lumii prin intermediul intereselor comune si a unitatii cooperante, oferindu-li-se un simt tot mai puternic al propriei demnitati, informand oamenii fara sa recurga la presiuni sau propaganda, ghidandu-i fara sa fie tiranica. – “
Elitele se aproprie de indeplinirea scopului lor. Este posibil sa-l fi atins deja. In prezent guvernele si agentiile secrete nu doar ca sunt capabile sa monitorizeze mesajele transmise prin intermediul computerulului sau a altor medii, ei pot sa vada si raspunsul emotional al electoratului cu ajutorul sondajelor de opinie sau a altor tehnici. Utilizeaza mass-media pentru a ne manipula si pentru a ne spala creierele, pentru a ne modifica opiniile in directia dorita de ei si pentru a ne vinde ca pe niste sclavi spre a profita de noi la maxim. Este evident ca daca cei ce doresc sa fie liberi nu fac nimic cat mai repede in urmatorii ani, elita conducatoare va atinge controlul total asupra mintii si trupului intregii omeniri. Trebuie sa demascam natura controlului totalitar, tehnologia de manipulare si agentii sai. Trebuie sa ne ferim de eventualele atentate viitoare la libertatea si umanitatea noastra.Trebuie sa punem capat controlului maselor in cursul vietii noastre… sau astfel de articole vor fi interzise in viitorul nu prea indepartat.
Articol editat, inspirat din cartea – CONTROLUL MASELOR, Ingineria Constiintei Umane de Jim Keith.
 
 
 
SURSA
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu