marți, 23 iulie 2013

Dezlegarea cununiilor

Despre vrăjitoare si dezlegarea cununiilor

Vrei  să te măriti. Să apelezi sau nu la vrăjitoare? Iată o întrebare la care sper să  dai răspunsul bun după ce vei citi acest capitol.
Trăim o vreme în care  prezenta vrăjitoarelor se face tot mai des observată: la televizor, la radio,  în articole din ziarele de mare tiraj sau în cărti de succes, oamenii se întâlnesc  cu vrăjitoarele. Epidemia aceasta de practici magice îsi are explicatia în faptul  că oamenii simt nevoia de a se îndepărta putin de ceea ce este oarecum obisnuit  pentru a căuta neobisnuitul, pentru a căuta paranormalul, pentru a căuta răspunsurile  pe care nu le găsesc în altă parte.
Îti voi vorbi numai despre legătura  dintre vrăjitorie si povestile de iubire, ca nu cumva să te plictisesc prea mult.  Dar pentru a întelege această legătură e bine să îti explic putin de ce se grăbeste  lumea să alerge la vrăjitoare. Oamenii simt că în afara lumii văzute mai există  o altă lume. Si simt nevoia de a intra în legătură cu această lume. Cei care au  credintă curată, cei care vor să meargă pe calea mântuirii, stiu că adevărul se  întâlneste numai în Biserică si prin Biserică. Adevărul este Hristos. Crestinii  adevărati nu cunosc un alt adevăr.
Iarăsi ar trebui să fac o separare  între crestinii adevărati si crestinii închipuiti. Găsim între canoanele Sfintelor  Sinoade o referire la cei care sunt "părut ortodocsi".
O astfel  de formulare ar zgâria multe urechi astăzi. Întâlnim în România milioane de oameni  care nu merg la biserică decât de Pasti si de Crăciun, oameni care dacă se spovedesc  în trei minute nu spun decât ceea ce li se pare lor că e păcat. Oameni care, dacă  s-ar spovedi cu sinceritate, ar fi opriti de preoti de la Sfânta Împărtăsanie.  Nu are rost să îi judecăm acum. Dar trebuie să observăm că acesti oameni se supără  foarte tare dacă li se spune că nu sunt ortodocsi. Da, de la Botez sunt ortodocsi,  dar prin faptele lor arată că sunt ortodocsi închipuiti. Cum altfel ar putea fi  numiti crestinii care aleargă la vrăjitoare? Cei mai multi clienti ai vrăjitoarelor  din România sunt ortodocsi, nu?
Am citit mai demult un articol despre Brazilia,  tara cu cele mai multe ghicitoare la mia de locuitori, tara în care spiritismul  e la loc de cinste. Până să citesc articolul nu îmi era clar cum, într-o tară  cu un număr atât de mare de credinciosi catolici, magia e totusi la loc de cinste.
Declaratia unui "crestin" catolic m-a lămurit: "noi suntem  crestini, noi o cinstim pe Fecioara Maria, vrem ca după moarte să mergem în rai,  lângă Iisus. Dar în viata de zi cu zi avem multe probleme, si pentru a le rezolva  apelăm la spiritele strămosilor, apelăm la spiritele care au capacitatea de a  ne ajuta să depăsim orice necaz." Citind articolul am rămas socat văzând  cât de ciudat se poate amesteca credinta catolică cu vrăjitoria.
Dar am  stat si m-am gândit: "dar la noi în tară nu se întâmplă lucruri asemănătoare?"  Chiar dacă la noi densitatea de vrăjitoare pe kilometru pătrat este mai mică decât  în Brazilia, totusi mentalitatea este asemănătoare.
Cum altfel se explică  faptul că vrăjitoarele au clienti, si încă foarte multi?
Vrăjitoarele sunt  "atotputernice": vindecă bolnavi, dezleagă farmece, aduc acasă bărbatii  pe care nu i-au întors nici rugăciunile Bisericii, fac o sumedenie de lucruri  bune. Ce li s-ar putea reprosa? Că doar fac magie albă, nu neagră (nu este greu  de observat că vrăjitoarele "negre" au mult mai putin succes), doar  lucrează cu Dumnezeu, nu cu diavolul. Merge fata la vrăjitoarea cea bună, i se  zic descântece sau dezlegări pentru cununie, si peste câteva zile un tânăr se  îndrăgosteste de ea si o ia de nevastă.
Sau: fata a rămas însărcinată,  iubitul a părăsit-o. Fata merge la vrăjitoare, si peste câteva zile iubitul vine  cu un brat de flori si cu inelele de logodnă.
Sau: sotul a plecat de acasă  de o lună, lăsându-si femeia singură cu trei copii. Acatistele date la Biserică  au rămas fără răspuns (asa cum s-a întâmplat poate si în cele două cazuri anterioare).  Călcându-si pe suflet, femeia merge la vrăjitoare. Vrăjitoarea "observă"  că sotul fusese fermecat de o vrăjitoare rea, si imediat dezleagă legăturile răului.  "Sotul se va întoarce până la apusul soarelui..."
"Dacă  e asa, vă rămân datoare până la sfârsitul vietii. Cât trăiesc nu o să vă uit",  zice femeia cu inima plină de încredere. Orele trec si bărbatul nu apare. Dar  chiar cu câteva minute înainte să apună soarele, bărbatul bate la usă.
"Slavă  lui Dumnezeu, bine că te-ai întors...", zice femeia sărindu-i în brate.
Ce  e rău în cele prezentate mai sus? Cine are dreptul să judece modul în care cele  trei femei au dobândit ceea ce îsi doreau?
Vrăjitoarele nu s-au închinat  diavolului. Nu au blestemat. Aveau în casă icoane, cruci, ardeau tămâie si stropeau  cu agheasmă, invocând puterea lui Dumnezeu. Se poate contesta faptul că această  putere a dat roade?
Tu vrei să te măriti. E putin probabil să nu fi fost  îndemnată de vreuna dintre prietenele tale să mergi la o vrăjitoare, ca să te  ajute să îti împlinesti dorinta. Astăzi a te duce la vrăjitoare nu mai este ceva  iesit din comun. Tu ori nu crezi că vrăjitoarele nu au putere, si crezi că toate  farmecele lor sunt simplă sarlatanie, ori crezi că te pot ajuta, dar nu ai avut  curajul să apelezi la ele până acum. Ori ai apelat deja, o dată sau de mai multe  ori. Ori crezi că au putere, dar că este de la diavol.
În cazul în care  te îndoiesti de puterea vrăjitoarelor, înseamnă că te îndoiesti de puterea celui  pe care îl slujesc. Diavolul nu vrea ca toti oamenii să înteleagă că el există.  Cine crede că există diavol crede si că există Dumnezeu. Ori asa ceva nu îi place  diavolului. Dacă toate vrăjitoarele ar face ceea ce promit, atunci puterile lor  ar fi evidente. Dar diavolul vrea să stârnească multă confuzie. Si are grijă ca  în afara vrăjitoarelor de calitate să existe si vrăjitoare care să nu poată face  nimic: unii le văd si spun că toate vrăjitoarele nu fac altceva decât să amăgească  oamenii.
Există o grămadă de ghicitoare care nu sunt în stare să spună  nimic despre viitorul sau trecutul clientilor lor, si totusi lumea vine cu disperare  si la ele. Dar cei mai multi aleargă la ghicitoarele care au rata de exactitate  a ,,proorocitului" foarte mare.
Îti voi prezenta pe scurt un caz  citit într-o culegere despre manifestările drăcesti, asa-zisele "fenomene  paranormale". Un ziarist era convins că arta vrăjitoarelor e simplă sarlatanie.  A scris pe o hârtie o falsă autobiografie si i-a dus-o unei ghicitoare ca să se  convingă că aceasta va cădea în cursa care îi fusese pregătită. În falsa autobiografie  scria: "Mă numesc... si sunt căsătorit cu Elvira încă de când eram studenti.  Am avut noroc în viată. Sotia mea este o femeie minunată, între noi a fost întotdeauna  o întelegere demnă de un model de familie. Părintii nostri au fost fericiti că  nu ne-am creat unul altuia probleme de nici un fel. Atât mama mea cât si mama  sotiei mele au si acum grijă de noi si de cei trei copii ai nostri. Din punct  de vedere material o ducem decent, nu ne lipseste nimic, dar nu suntem bogati.  Am 48 de ani si este normal să stiu ce mă asteaptă în viitor. Mă îndoiesc că o  vrăjitoare poate să îmi prevestească viitorul, mie si familiei mele."
Ziaristul  a avut un soc la auzul cuvintelor vrăjitoarei: "Numele dumitale este...,  si nu cum scrie aici. Ai fost căsătorit de două ori, prima oară numai opt luni.  Sotia actuală nu se numeste Elvira, ea poartă numele Maria, asa mi se arată. De  student ai luat-o pe prima, aia cu opt luni. Cu asta te-ai însurat după divort.  Dumneata duci o viată rea cu sotia, iartă-mă, este o femeie ce si-a bătut joc  de dumneata de atâtea ori că nu pot să însir ca să nu te superi. Aveti împreună  un copil, văd aici, este o fetită. Mult rău v-a făcut mama soacră, a umblat si  cu vrăji, acum sunteti pe despărtire. (...) De viitor îti zic să faci rânduială,  esti om cu cap. După ce faci rânduială o să fie ca lumea. Eu pot să te ajut!"
Ziaristul  a rămas blocat. El era convins că vrăjitoarea va cădea în cursa care îi fusese  întinsă. Universul lăuntric al ziaristului se clătina, convingerile sale erau  puternic zdruncinate. Nu avea cum să nege o realitate: fiinta din fata lui îi  spusese lucruri pe care nu avea cum să le stie.
Da, era evident că vrăjitoarea  avea niste puteri care depăseau întelegerea omenească.
Am prezentat această  întâmplare pentru că o consider reprezentativă pentru cei care merg, chiar cu  îndoială în suflet, la vrăjitoare. Nu era greu de bănuit că autobiografia prezentată  initial era falsă. Oamenii care vin la vrăjitoare vin pentru că au necazuri (numai  în foarte rare situatii unii vin din pură curiozitate).
Însă, chiar dacă  si un psiholog bun putea bănui că autobiografia e falsă, totusi el nu putea spune  datele personale ale ziaristului. E imposibil de contestat că vrăjitoarea avea  acces la o sursă de informatii care depăsea realitatea pe care o cunostea ziaristul.  Sursa ei de informatii era diavolul. Dar asta nu a înteles ziaristul, impresionat  de faptul că puterea de care se folosea vrăjitoarea nu venea de la vreun glob  de cristal, nici de la vreun craniu de om, ca în desenele animate, ci de la o  cruce de fier.
Nu le doresc celor care cred că toate vrăjitoarele au virtutea  sarlataniei să se convingă că s-au înselat. Ziaristul s-a convins, desi initial  excludea o asemenea variantă.
Ar fi fost bine ca înainte de a citi rândurile  mele să fi stiut că nu există nici o vrăjitoare bună, că toate vrăjitoarele sunt  slugile Satanei. Îti voi da câteva detalii legate de acest subiect. Nu stiu exact  când au început vrăjitoarele să se folosească de icoane si cruci. Dar nu este  greu să îmi dau seama că asa le este cel mai usor să facă prozeliti.
Dacă  toate vrăjitoarele ar avea în casă numai imagini ale stăpânului lor, Satana, oamenii  s-ar teme să le ceară ajutorul. Vedem în Vietile Sfintilor că unii au alergat  la vrăjitori tocmai pentru a primi ajutor în această lume (de la a dobândirea  fetei pe care o iubeau până la căpătarea unei slujbe mult-râvnite).
Era  specific contactului cu vrăjitorii ca ei să ceară un pret de genul: "Nu te  mai închina icoanei Mântuitorului... !", sau "Nu te duce la biserică!",  sau altele asemenea. Cei care alergau la vrăjitori sau vrăjitoare stiau precis  că fac lucruri urâte de Dumnezeu.
Astăzi nu mai este deloc asa. Astăzi  vrăjitorii încearcă să pară cât mai apropiati de credinta în Dumnezeu. În Istoria  filozofiei oculte, Alexandrian relatează faptul că una dintre cele mai celebre  vrăjitoare din Franta, care omora copii si făcea si alte nenorociri, duminica  mergea la Biserică.
Cum să creadă oamenii că era unealtă a diavolului,când  o vedeau la slujbă?
Cum să creadă oamenii că vrăjitoarele de astăzi sunt  unelte ale diavolului, când au casa plină de icoane?
Trebuie să ne dăm  seama că diavolul si-a perfectionat stilul de lucru, a căutat metoda cea mai eficientă.  El e ca un cameleon care de fiecare dată găseste noi culori pentru a nu fi recunoscut  de către cei care caută să îl identifice.
Cea mai reusită deghizare a  lui o oferă preotii care folosesc tehnici magice, cea mai cunoscută dintre ele  fiind poate asa-numita "deschidere a cărtii". Când oamenii aud că un  preot le zice viitorul, după ce deschide Psaltirea sau Sfânta Evanghelie, cum  să nu alerge cu încredere la el? "Că doar e slujitor al altarului, nu vrăjitor..."  Dar despre astfel de slujitori voi mai aduce vorba spre sfârsitul acestui capitol.
Acum voi vorbi despre vrăjitorii si vrăjitoarele cu înfătisare standard.
Dacă deschidem un ziar de mare tiraj, nu ne va fi greu ca la rubrica "Diverse"  să observăm anunturi de multumire fată de lucrările "binecuvântate"  ale vrăjitoarelor.
"Costi din Bacău îi aduce si pe această cale multumiri  Samirei, adevărata urmasă a celebrei ghicitoare Tăntica din Ferentari, care i-a  scos argintul viu si l-a vindecat de impotentă."
"Magda din  Bucuresti îi va rămâne vesnic datoare Reginei Magiei Albe, Ariadna, care anul  trecut a primit Scoica de Aur la Festivalul Vrăjitoarelor din India, si care m-a  ajutat să mă căsătoresc cu Săndel.
Dumnezeu să vă ajute, Mamă Ariadna..."
Si  câte si mai câte multumiri. Ele dovedesc faptul că oamenii au fost multumiti de  prestatia vrăjitoarelor. Nu s-au considerat nici trasi pe sfoară, nici mintiti.  Nu li s-a zis că îi va ajuta Dumnezeu si de fapt i-a ajutat diavolul. Chiar dacă  uneori vrăjitoarea cerea si lucruri cum ar fi fire de păr sau legături de la mort,  ele fac parte din arsenalul obisnuit pentru asemenea practici. Nimic nou, nimic  care să stârnească neîncrederea.
(La fiecare capitol mă întreb: "Oare  te interesează ceea ce scriu?" Văd că am scris deja câteva pagini despre  vrăjitoare si parcă m-am îndepărtat de subiectul cărtii. Dar crede-mă că scriu  din cauza numărului mare de fete care aleargă la vrăjitoare: cred că îti dai seama  că nici acest subiect nu e prea plăcut; as face o greseală mare dacă nu as argumenta  cele afirmate despre vrăjitoare. Ai putea întelege că eu spun prostii si ai putea  deveni chiar interesată de acest subiect. Cred că ar fi bine să citesti despre  această problemă în cartea mea S.O.S. - Despre horoscop, cutremure si ghicirea  viitorului. Acolo pozitia crestină e prezentată sistematic, cu citate din Biblie  si din scrierile Sfintilor. Explic în acea lucrare faptul că vrăjitoarele nu pot  spune lucruri decât oamenilor care trăiesc departe de Biserică. Si arăt că, oricât  de incredibil ar părea, ghicitoarele nu ghicesc viitorul: ele spun doar ceea ce  diavolii au de gând să facă unui om; dar, în timp ce trecutul îl văd foarte bine,  căci nu este un secret pentru draci, asupra viitorului gresesc de multe ori. Nu  au dreptate decât în cazurile în care omul se supune fără să îsi dea seama voii  diavolului. Sunt prea multe de spus în această privintă, si e mai bine să cauti  lămuriri în cartea amintită mai sus).
Si cu toate astea Biserica vine  si spune: "Toate vrăjitoarele sunt slugile diavolului. Nu există magie albă  si magie neagră. Nu există decât un singur fel de magie!"
Am văzut  la televizor o secventă: în casa unei vrăjitoare "albe" s-a găsit într-un  depozit o mare cantitate de materiale furate. Un reporter a venit si a filmat.
Cu multă "blândete", vrăjitoarea a început cu amenintările:  "Dacă mă dai pe post, te nenorocesc, o să ti se întâmple si asta si asta..."  "A, faceti magie neagră, acum v-ati dat de gol..."; reporterul era bucuros  că a prins o secventă rară: să imortalizezi o vrăjitoare care face magie albă  amenintându-te cu "binefaceri" de care au parte cei asupra cărora lucrează  magia neagră nu este un lucru obisnuit.
Filmarea respectivă a dat la iveală  cât de "curate" erau metodele de lucru ale vrăjitoarei. Cam asa fac  toate suratele ei: spun că fac lucrarea lui Dumnezeu până ce le supără cineva.  Atunci îsi arată adevărata fată.
Vrăjitori au existat dintotdeauna. Sfintii  le-au stat împotrivă, si au arătat oamenilor că în spatele acestor vrăjitori stă  diavolul. Nu de putine ori acesti diavoli au putut fi văzuti de oamenii care nu  cu mult timp înainte erau convinsi că nu greseau cu nimic alergând la vrăjitori.  Ca să nu mai lungesc referirea la vrăjitoare, spun că orice lucru bun pe care  l-ar face ele, îl fac numai pentru a însela lumea. De ce pe un sot pe care rugăciunile  Bisericii nu îl aduc acasă, nici după luni de zile, o vrăjitoare îl poate aduce  în câteva zile? Pentru că Dumnezeu respectă libertatea pe care i-a dăruit-o omului.  Dumnezeu nu fortează nici pocăinta, nici convertirea. Pe când diavolul nu respectă  această libertate: el obligă.
Este greu de înteles cum sotul respectiv  se întoarce brusc acasă. Dar totusi putem întelege că el si-a părăsit familia  pentru a duce o viată de păcat, pentru a trăi după poftele sale. Adică sotul L-a  părăsit pe Dumnezeu pentru a trăi după voia sa, nedându-si seama că astfel intră  pe teritoriul păcatului, pe teritoriul diavolului. Diavolul îi dă în gând să se  întoarcă acasă. El nu are cum să îsi dea seama că gândul îi vine de la îngerul  întunericului. După ce, păcătuind din ce în ce mai mult, urechea sa duhovnicească  a devenit din ce în ce mai sensibilă la soaptele diavolesti, a ajuns să confunde  propria libertate cu lanturile satanice. El se întoarce acasă numai pentru că  diavolul a avut putere asupra lui. Si, desi la început se bucură de întâlnirea  cu familia sa, încet-încet bucuria dispare. Acelasi lucru se întâmplă atunci când  lucrarea diavolului stă chiar la temelia unei familii.
Crede-mă că fetele  care s-au măritat după ce s-au dus la vrăjitoare nu au parte de căsnicii fericite.  Cum ar putea fi o căsnicie fericită când pretul plătit pentru ea este propriul  suflet? Diavolul nu face nimic gratuit. Pentru cel mai mic cadou el cere un pret  foarte mare. Si chiar dacă astăzi nu prea mai solicită ca pentru serviciile sale  să i se ofere un act de vânzare-cumpărare a sufletului, chiar dacă vânzarea nu  mai este la fel de evidentă ca atunci când se finaliza cu un document pecetluit  cu o picătură din sângele clientului, totusi diavolul îsi cere partea.
Dă-ti  seama: te duci la vrăjitoare, ea îl determină pe cel pe care tu îl placi să se  îndrăgostească de tine, si vă căsătoriti. Ce fericire ar fi aceea când stii că  te asteaptă osânda vesnică dacă nu te pocăiesti pentru crima pe care ai făcut-o?  Sau, ce bucurie poate avea femeia care vede că vrăjitoarea i-a întors bărbatul  acasă, în timp ce Biserica nu l-a putut întoarce?
E nevoie să precizez  că diavolul care l-a întors nu îl poate forta si să îsi iubească sotia. Adică  îi poate trezi o anumită dragoste pătimasă fată de ea, o dragoste animalică, dar  nu îl poate determina să o iubească.
Iubirea adevărată e dăruită de Dumnezeu.  Diavolul poate da numai un sentiment care seamănă cu dragostea, dar nu e dragoste.  Unele femei aleargă la vrăjitoare cu o disperare pe care ne e greu să o întelegem.  Fără bărbatul iubit viata nu mai are nimic frumos. Dar acestor femei le spun că  vrăjitoarea nu poate decât să le facă un rău foarte mare, atât lor, cât si bărbatilor  pe care îi iubesc. As întreba o astfel de femeie: dacă ar avea de ales între a  sta toată viata paralizată într-un cărucior si a merge la vrăjitoare, ce i se  pare mai dureros? Sunt sigur că va spune că varianta cu vrăjitoarea e mult mai  usor de preferat. Dar ar vorbi asa pentru că nu e constientă că pierderea sufletului  e mai dureroasă decât pierderea sănătătii trupesti.
Acest lucru l-au simtit  cel mai bine femeile care, pentru că au mers la vrăjitoare, au căzut în ghearele  diavolului si au ajuns posedate. Nimic nu e mai înfricosător decât un om stăpânit  de diavol. Si chiar dacă nu toti cei care merg la vrăjitori ajung să fie posedati  de diavol, toti intră sub influenta lui. Si, dacă nu se pocăiesc, ajung în iad.  Nu că i-ar pedepsi milostivul Dumnezeu, ci ei însisi au ales iadul când s-au dus  la slujitorii întunericului.
Să stii că nu poti merge la vrăjitoare gândindu-te  că te vei spovedi si păcatul ti se va ierta. Mergând cu un grup de studenti de  la Facultatea de Teologie la Spitalul Municipal la sectia unde se fac avorturi,  pentru a încerca să le convingem pe femei să nu ucidă pruncii pe care îi poartă  în pântece, mare ne-a fost mirarea să auzim replici de genul: "Stim că e  o crimă, că e un mare păcat. O să îl spovedim. Dar nu avem ce face, e greu să  mai crestem încă un copil."
O asemenea atitudine, pe care o au si  cei care merg la vrăjitori gândindu-se că după ce vor afla ceea ce îi interesează  se vor putea spovedi, e blasfemiatoare. Vai de cei care batjocoresc astfel Sfânta  Taină a Spovedaniei! Să ne ferească Dumnezeu să avem parte de osânda lor!
Astăzi  există un nou termen pentru vrăjitorie: ocultismul. Te poti ocupa de studierea  a tot felul de energii superioare, poti folosi puterea cristalelor sau a piramidelor:  nu mai poti fi acuzat că esti vrăjitor, din moment ce esti ocultist. Adică totul  e în regulă. Îti scriu îngrijorat de multele curse care îti stau înainte. Îti  scriu îngrijorat de faptul că în atâtea reviste găsesti tehnici de concentrare  prin care îti poti afla viitorul. Dar îmi dau seama că sunt foarte multe de scris  despre astfel de practici. Înainte de a te vătăma sufleteste prin aceste "nevinovate"  experiente încearcă să cunosti ce spune Biserica despre ele. Poate că vei renunta  să fii propriul cobai.
Să revenim putin la preotii care "deschid  cartea":
"Cum scrie părinte, mă mărit sau nu?"
"O,  fiică, trebuie să mai aduci ofrandă încă trei sute de mii de lei, ca, văzând jertfa  ta, Domnul să îmi descopere." Culmea, fata aduce ofranda, părintele îi spune  că se va mărita, dar degeaba. Ofranda nu a functionat. Dar în unele cazuri functionează.
Preotii care practică formele de ghicit cad sub osânda pravilelor si a  canoanelor. Lumea stie asta, dar totusi aleargă la ei pentru că de multe ori sunt  "eficienti". Oamenii preferă astfel de preoti, pe care îi consideră  cu har, pentru faptul că fac tot felul de slujbe care nu există în Molitfelnic.  Cea mai cunoscută este slujba de "dezlegare a cununiilor" (această slujbă  e diferită de rugăciunile de dezlegare de farmece pe care părintele le citeste  din Molitfelnic). Fata vine, i se citeste slujba de dezlegare, iar i se citeste,  si tot nu se mărită. Sau dacă se mărită are parte de mari necazuri în familie.  Si atunci unde a fost binecuvântarea lui Dumnezeu?
Dacă fata ar fi avut  răbdare, dacă nu ar fi alergat la astfel de preoti vrăjitori, Dumnezeu ar fi ajutat-o  să se mărite. Dar dacă fata a ales o altă cale pentru a-si găsi fericirea, dacă  nu a vrut să treacă examenul răbdării, acum culege roadele.
Ce să mai  lungesc vorba? Dacă ai fost la vrăjitoare sau la preoti ghicitori, nu vei avea  parte de liniste până nu te vei pocăi de greseala ta si până ce nu vei lua dezlegare  de la duhovnic prin Taina Spovedaniei.
Poate că citind ce am scris despre  puterea vrăjilor ti s-a făcut putin teamă. Îti povestesc ceva: împrietenindu-mă  cu o fată foarte asezată, să îi spunem Rozalia, ea îmi spunea că se miră că s-a  îndrăgostit de mine, că până să mă cunoască voia să plece în mănăstire. Odată,  ca să o necăjesc, am păcălit-o. Am făcut un truc, un număr de iluzionism, prin  care am convins-o că, fiind în cealaltă cameră, am schimbat un obiect pe care  ea îl tinea strâns în mâna lipită de masă. De fapt, îi dădusem de la bun început  altceva fată de ceea ce credea ea că tine în mână, dar nu si-a dat seama, pentru  că o pusesem să apese masa cu putere, chipurile ca eu să nu pot schimba obiectul.  După ce m-am prefăcut că nu reusesc, i-am spus: "Gata, ridică-ti palma!"
Când  m-am întors din camera cealaltă, am văzut că era putin palidă. Se uita cu îngrijorare  la prietena ei.
"Cum ai reusit?"
"Nu stii că atunci  când am făcut yoga am căpătat puteri paranormale? E simplu, chiar dacă acum sunt  crestin, puterile mi-au rămas." Si, văzând că s-a speriat putin, am continuat:  "Tu cum crezi că te-ai îndrăgostit de mine? M-am concentrat putin, si puterile  mele te-au determinat să mă iubesti."
Când povestesc, întâmplarea  nu are acelasi farmec. Dar pentru că Rozalia era convinsă că în mod miraculos  i-a fost schimbat un obiect pe care îl tinea în mână, nu îi era greu să creadă  si că am vrăjit-o.
"Deci eu de asta tin la tine, de asta te iubesc,  pentru că te-ai folosit de puterile tale?"
Nu am mai continuat gluma  pentru că fata se speriase. Era să mă bufnească râsul văzând cât de credulă putea  fi.
Ti-am povestit această întâmplare, gândindu-mă că poate si tu te-ai  întrebat cum să te aperi de puterea vrăjitoarelor, si care este cea mai bună protectie  împotriva "legării cununiilor''. Răspunsul este simplu: dusmanul întunericului  este lumina. Problema este că oamenii nu stiu unde să caute lumina si de multe  ori se folosesc de diavol pentru a fi protejati de diavol.
Un exemplu  îl oferă fetele care aleargă la vrăjitoarele ",bune" pentru a li se  dezlega vrăjile făcute de vrăjitoarele rele. Un alt exemplu îl oferă cei care  se folosesc de tot felul de tehnici de protectie energetică pe care le găsesc  prin reviste, tehnici care oferă o initiere subtilă în vrăjitorie.
Dacă  mergi pe drumul Bisericii, nici un fel de vrăji nu te pot atinge. Dacă esti spovedită  si împărtăsită, nu ai de ce să te temi că cineva îti va lega cununiile. Tot răul  se va întoarce împotriva celor care se ridică împotriva ta.
Dacă nu mergi  pe drumul Bisericii, nici un fel de protectie nu te poate apăra de diavol. Orice  zid în afara celui ridicat de Dumnezeul Bisericii se sfărâmă în fata diavolului.  E mai bine să nu ai de suferit de pe urma unei curiozităti nefolositoare. E mai  bine să mergi numai pe cărări sigure, pe care îndoiala nu se poate apropia de  inima ta.
Ai răbdare, Dumnezeu nu te-a uitat. Cu cât îti va fi răbdarea  mai mare, cu cât Dumnezeu va vedea cum credinta ta nu se clatină din cauză nerăbdării,  cu atât răsplata asteptării va fi mai mare.
CARTEA NUNTII de Danion Vasile
sursa articol
http://www.sfaturiortodoxe.ro/nunta/despre-vrajitoare-dezlegarea-cununiilor-nunta-casatorie-familie-sex-pereche.htm

45 de comentarii:

  1. DIN GRESEALA AM FOST SI EU LA UN ASEMENEA PREOT DAR CU ALTE INTENTII CREDEAM CA O SA-MI GASESC LINISTEA INSA NU A FOST ASA DEOARECE MI-A PREZIS TOT FELUL DE PRAPASTII. NU AM INTELES DE CE ACESTI PREOTI SUNT LASATI SA PRACTICE IN CONTINUARE DESI SE STIE FOARTE BINE CU CE SE OCUPA DOAR VIN LA EI PERSOANE DIN TOATE COLTURILE TARII SAU CONDUCEREA BISERICII ORTODOXE INCHIDE OCII

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MARIA,,cauta-ti un duhovnic bun si te va indruma pr ceea ce trebuie sa faci pe viitor!fara duhovnic ,nu vei rezolva nimic!

      Ștergere
    2. maria ,mergi duminica la sf LITURGIE ,sa nu lipsesti,,tine post ,spovedeste-te si dupa caz te si impartaseste,,,,dar cauta un duhovnic bun si totul intra pe fagas normal!

      Ștergere
    3. intra pe chat ortodox si acolo vei intalnii pers si cu care poti schimba idei ortodoxe si poate un suport moral crestin ortodox

      Ștergere
    4. maria ,intra pe chat acvila ortodoxa ptr un schimb de idei ortodoxe

      Ștergere
  2. Buna ziua tuturor, un spioncaster bun care ma ajuta sa-mi recuperez sotul este aici pentru parerea ta! Numele meu este doamna Mariana diego Locuiesc în New York, Statele Unite ale Americii Viața mea sa întors! Soțul meu a părăsit casa timp de trei ani și înseamnă să-și petreacă o vacanță în dubia. El a arătat o femeie tânără și a fost încântat de ea pentru că era bogată. Soțul meu refuză Du-te acasă cu cei doi copii pe care ia lăsat în urmă. Am plâns toată ziua Căutând asistență. Am văzut două mărturii particulare: o femeie pe nume ESTHER PAUL și ELIZABETH JAKE, au mărturisit despre modul în care dr. JUNGUNU le-a adus fostul iubit în mai puțin de 72 de ore și la sfârșitul mărturiei ei a renunțat la adresa de e-mail a dr. JUNGUNU. După ce am citit toate acestea, am decis să încerc. M-am pus in contact cu el pentru a ma ajuta sa-mi gasesc sotul si ma rugat sa nu-mi fac griji pentru ca zeii lor vor lupta pentru mine. Mi-a spus că spre noaptea în care toate spiritele s-au trezit, el va arunca vraja să mă reunească pe mine și pe soțul meu, iar El a făcut-o, în mai puțin de 24 de ore să contacteze doctorul, soțul meu sa întors la mine și a început să a vărsat lacrimi de întâlnire, astfel încât ceea ce mă scuză, sunt atât de fericit că acest mare pitcher face pentru mine și pentru soțul meu. Am contactat dr. Jungunu prin e-mailul său: drjungunusolutionspell@gmail.com sau WhatsApp + 233570528416 despre
    Orice problemă ați putea lua în considerare:
    1, câștigați o loterie de viză în orice țară
    2, pierde vraja de greutate
    3, vă ajută să rămâneți însărcinată
    4, ajutați-vă să vă promovați în birou.
    5, dacă aveți nevoie de ajutor financiar.
    6, salvează-te de HIV-SIDA și de cancer
    7, întâlnire bogată și faimoasă în întreaga lume.
    8, inel de putere pentru miracol
    9, vă ajută să vă recuperați toți banii de la escroci
    10, vrei să devii o sirenă?
    Luați legătura cu el oriunde în lume prin adresa EMAIL: drjungunusolutionspell@gmail.com. Este cel mai bun pitcher al lumii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt foarte surprinzător pentru experiența și minunile miraculoase ale DR ISIKOLO, care au fost răspândite pe internet și în întreaga lume, Cum a ajutat minunat oamenii din întreaga lume să-și restabilească iubitele pierdute, l-am contactat după ce am trecut prin atâtea mărturii ale diferitelor persoane cum el ajută să-l readuc pe fostul iubit înapoi, i-am povestit despre soțul meu care m-a abandonat în urmă cu aproximativ 8 luni și a plecat de acasă cu tot ce aveam, am fost dezgolit când mi-a spus doar să zâmbesc și să mă odihnesc asigurându-mă că el se va ocupa de toate în doar 48 de ore. După a doua zi m-a sunat soțul meu, am fost atât de șocat, am primit apelul și nu mi-a putut crede urechile, el m-a implorat cu adevărat să-l iert și să-mi facă promisiuni la telefon, el revin acasă și, de asemenea, mi-au oferit cadouri foarte frumoase doar pentru el, ca să-mi demonstrez dragostea pentru mine, am fost atât de fericit încât a trebuit să sun la DR ISIKOLO și i-am mulțumit, mi-a spus doar să împărtășesc veștile bune din întreaga lume, Ei bine, dacă aveți nevoie de o casetă de vrăji eficientă și reală pentru orice pr oblem în viața ta puteți contacta DR ISIKOLO pe e-mailul său: isikolosolutionhome@gmail.com sau suna sau WhatsApp lui linia directă +2348133261196

    RăspundețiȘtergere
  4. Acesta este site-ul pe care l-am citit despre doctorul Ilekhojie și l-am contactat pentru a mă ajuta să-mi revin fostul iubit să mă căsătorească în luna mai a acestui an și am revenit aici pentru a posta despre el. Doctorul Ilekhojie vă va ajuta să rezolvați problema dvs. indiferent prin ce treceți. Postarea despre o casetă de vrăji este foarte ciudată pentru că nu am crezut niciodată că voi putea să spun că am fost ajutat de o casetă de vrăji în a-mi aduce fostul iubit înapoi la mine după 3 ani de contact. Am citit despre Doctor Ilekhojie de pe alte site-uri web și l-am contactat pentru a mă ajuta și în mai puțin de 48 de ore fostul meu iubit m-a sunat și am fost fericit că vrea să se întoarcă la mine. Ne-am întâlnit vineri și mi-a propus, ... A fost cel mai frumos inel. Vă rugăm să vă prezentați pe toți cei de aici, adresați-vă doctorului Ilekhojie pentru a vă rezolva problema pentru dvs. și pentru a vă face fericit cu relația dvs. care vă doare. Dragostea este cel mai bun sentiment experimentat vreodată. Trimiteți-l prin e-mail la gethelp05@gmail.com sau direct pe ce aplicație App +2348147400259.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am multe de spus, dar nu am timp pentru că citisem despre toată lumea care ar fi putut să-mi scrie povestea. Foarte recunoscător să fii aici. Când soțul meu a plecat, am simțit că mor (aproape că plâng) când am condus săptămâna trecută și el îmi dă o pată pe spate și un „ahh” rapid. nu suntem prea fericiți de foarte mult timp, el a fost vrăjit de o fată pe care a cunoscut-o în timp ce se afla într-o călătorie de afaceri în Republica Dominicană și m-am tratat pe mine și pe fiica mea într-o manieră crudă, ne abandonează fără nicio sursă de finanțare, nu-l învinovățesc pentru că el nu a fost în mintea lui bună, mulțumesc doctorului Ajayi, care ajută la efectuarea unei vrăji pentru a-l readuce la noi, dacă treci prin timp greu pentru că nu mai înțelegi comportamentul soțului în căsătoria ta sau ai divorț și ai nevoie de fost soț sau soție înapoi sau treceți prin momente grele în relația dvs. și aveți nevoie de o soluție rapidă, puteți ajunge la Dr. Ajayi pe e-mailul său Drajayi1990@GMAIL.COM SAU WHATSAPP +2347084887094. VĂ PROMEDIȚI VOI ÎNVOIȚI AICI PENTRU ÎȚI MULȚUMIM

    RăspundețiȘtergere
  6. JOIN ILLUMINATI HOME OF RICHES, FAME AND POWER FROM ANY COUNTRY + 27785167256… Are you a bubrotherhood that is going to be a bless with money. Once you are a member, you are going to receive such as: Cash Reward of USD $ 9,000,000 USD, New Sleek Dream CAR valued at USD $ 800,000 USD. A Dream House bought in the country of your own choice One Month holiday (fully paid) to your dream tourist destination. One year Golf Membership package A VIP treatment in all Airports in the World, A total Lifestyle change Access to Bohemian Grove Monthly payment of $ 5,000,000 USD to your bank account every month as a member. illuminati home of riches, fame and power help you get your dream, where you can rule the world, contact Us to proceed with your initiation ,,, WHATSAPP US +27785167256 The Illuminati is the World wind organization. Bringing The Needy And The Talented To Lamplight Of Fame And Riches. Get money, fame, powers, security, get recognized in your business, political race, rise to the top in whatever you do, be protected spiritually and physically! WELCOME TO ILLUMINATI How to join Illuminati In Switzerland - How to join Illuminati In Sweden -How to join Illuminati In Norway - How to join Illuminati In Dubai - How to join Illuminati In Saudi Arabia -How to join Illuminati In Oman â € ¢ How to join Illuminati In Austria â € ¢ How to join Illuminati In belgium â € ¢ How to join Illuminati In Netherlands â € ¢ How to join Illuminati In Australia ¢ € to How to join Illuminati In China ¢ ¢ How to join Illuminati In Botswana and Other How to join Illuminati In Australia

    RăspundețiȘtergere
  7. POWERFUL SPELL CASTER THAT BROUGHT MY EX HUSBAND BACK INTO MY LIFE AFTER HE LEFT ME EMAIL Her VIA EMAIL maamtifah@GMAIL.COM ADD Her ON WHATSAPP +27605775963 Hello my fellow friends online I'm munilah from USA, I want to use this medium to thank Dr latifah because I've brought back my Ex husband. my husband left me for his ex girlfriend he had before he married me it's a difficult situation for me I called and beg him to come back he refused he said he don't love me anymore I tried every possible way to get him back all was in vain I told my friend about it and she gave me Dr Great email and I emailed him and told her my problem and she told me what to do and I did it and he cast a love spell which brought back my husband within 24 hours. If you need help in getting back together with your Ex,

    RăspundețiȘtergere
  8. salut toată lumea sunt aici pentru a-mi oferi experiența în timp ce tranzacționez pe platforma de tranzacționare valutară, deoarece am văzut suficiente recenzii despre modul în care domnul Barry ajută și ajută individul să facă tranzacții de succes. strategia sa de masterclass câștigă 20.000 € săptămânal și a fost grozav până la capăt, poți lua legătura cu el prin e-mail ,: bitcointrade965@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  9. Mulțumesc domnule pentru vrăjile tale reale. Numele meu este Zara Matteo. Acest lucru este cu adevărat incredibil și nu am experimentat niciodată așa ceva în viața mea. Înainte de a vă cunoaște, domnule, am încercat toate mijloacele probabile pe care le-am putut pentru a-mi aduce soțul înapoi, dar am ajuns să-mi dau seama că nimic nu funcționează pentru mine și că soțul meu a dezvoltat multă ură pentru mine. Am crezut că nu există nicio speranță de a mă reîntâlni cu fostul meu soț. Dar când am citit recenzii bune despre modul în care DR WHITE îi ajută pe ceilalți, am decis să-i trimit un mesaj prin WhatsApp: +17168691327. să încerc și am făcut tot ce mi-a instruit și am avut încredere în el și i-am urmat instrucțiunile, întrucât el mi-a garantat în 48 de ore și tocmai atunci fostul meu m-a sunat. Domnule, acum suntem mai fericiți ca niciodată. Totul arată perfect și atât de natural! Vă mulțumesc foarte mult domnule pentru vrăjile dvs. autentice și incontestabile. aici din nou e-mailul său:

    wightmagicmaster@gmail.com

    .com Îl poți și Whatsapp:
    +17168691327

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu și soțul nostru suntem căsătoriți de aproximativ opt ani. Am fost căsătoriți fericiți cu doi copii, un băiat și o fată. acum cinci luni, am început să observ un comportament ciudat de la el și câteva săptămâni mai târziu am aflat că soțul meu vede pe cineva. A început să vină acasă târziu de la serviciu, nu-i mai pasă de mine sau de copii, uneori iese și nici măcar nu se întoarce acasă timp de aproximativ trei-șase zile. Am făcut tot ce am putut pentru a remedia această problemă, dar toate fără rezultat. Am devenit foarte îngrijorat și am avut nevoie de ajutor. În timp ce navigau pe internet într-o zi, am dat peste un site web care sugerează că DR WALE poate ajuta la rezolvarea problemelor conjugale, la restabilirea relațiilor rupte și așa mai departe. Așadar, am simțit că ar trebui să-l contactez după ce l-am contactat, i-am spus problemele cu care mă confruntam în căsătoria mea, mi-a spus că va face o vraja pentru mine. ceea ce a făcut bine pentru mine. În câteva săptămâni mai târziu, soțul meu a venit la mine și și-a cerut scuze pentru greșelile pe care le-a făcut și a promis că nu o va mai face niciodată. De atunci, totul a revenit la normal. Eu și familia mea trăim împreună fericiți din nou .. Toate mulțumiri lui DR WALE. Dacă aveți nevoie de un jucător de vrajă care să poată arunca o vrajă care funcționează cu adevărat, vă sugerez să îl contactați. Nu te va dezamăgi. Acesta este WhatsApp / Viber: +2347054019402 sau E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  11. Astăzi sunt atât de fericit din cauza a ceea ce DR ISIKOLO a făcut vieții mele. Numele meu este Dora Leon. vraja lui este atât de eficientă și de rapidă și nu am văzut niciodată cu adevărat un om de ajutor ca el, mi-a rezolvat problema, nu mă așteptam, am întâlnit oameni care vorbeau despre marea sa vrajă, i-am colectat contactul și l-am contactat, a răspuns imediat și întreb despre problema mea, i-am explicat cu lacrimi, mi-a spus că îl contactez, nu ar trebui să-mi fac griji că soțul meu va reveni la mine, în măsura în care încă îl iubesc, am fost uimit. Imediat întreb ce voi face pentru a-l recupera pe soțul meu, s-a reunit pe mine și soțul meu în 48 de ore și dragostea și fericirea au fost restabilite. Mulțumesc DR ISIKOLO. Și tu poți fi ajutat de el. E-mail: isikolosolutionhome@gmail.com. Îl poți Whatsapp la +2348133261196

    RăspundețiȘtergere
  12. Din abundența inimii, gura vorbește. Numele meu este Valentino Emil. Fostul soț al soției mele a folosit o vrajă asupra soției mele și ea s-a întors la el. Am simțit inima frântă pentru că nu știam cum să o recuperez. Am făcut tot ce am putut pentru a o readuce cu prietenii ei apropiați, dar nimic nu a funcționat. Așadar, la locul meu de muncă, am încercat să caut ajutor online și am găsit diverși martori ai modului în care un doctor Isikolo a fost fidel și de ajutor cu vrăjile sale. Am încercat luând legătura cu el și i-am explicat problema mea. Doctorul Isikolo m-a ajutat cu o vrajă pentru mine care mi-a readus soția în 48 de ore după ce l-am contactat și a fost într-adevăr un miracol. El m-a asigurat că nimic nu ne poate despărți din nou și, de atunci, am fost plin de bucurie alături de soția mea. Contactați-l astăzi pentru orice fel de ajutor, El este gata să vă ajute. prin e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com sau WhatsApp/Viber lui la: +2348133261196.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ajută-mă să-l sărbătoresc pe doctorul Isikolo pentru ajutorul său deosebit. Sunt unul dintre acei oameni care au spus că nu voi apela niciodată la un psihic, la un mag sau la orice altceva care să mă ajute cu problemele mele - cel mai puțin din toate problemele mele de dragoste, dar am ajuns la punctul în care știam că am nevoie de câteva îndrumări și sunt atât de bucuros că l-am găsit pe acest om numit DR ISIKOLO. Când aproape l-am pierdut pe David într-una dintre luptele noastre stupide și certurile noastre constante (s-a despărțit de mine), am crezut că am pierdut totul. Plâng toată ziua și cred că nu se va mai întoarce la mine. Am citit atât de multe mărturii despre vrăjirea de dragoste a Dr. Isikolo, despre cum a ajutat-o ​​să-l readucă pe fostul iubit înapoi. I-am trimis rapid un e-mail. și, de asemenea, să-l întorc pe soțul meu cu vraja lui de dragoste. Și când eram cel mai disperat, el nu a profitat de mine pentru că este sincer. Ați prestat un serviciu foarte bun pentru o persoană care are o adevărată nevoie. Nu știu cum ați făcut-o sau cum funcționează această vrajă de dragoste, dar tot ce știu este că FUNCȚIONEAZĂ și omul meu s-a întors la mine în 48 de ore așa cum mi-a promis !! Eu și soțul meu Davis suntem fericiți din nou împreună și voi fi întotdeauna recunoscător doctorului Isikolo. e-mail pentru orice fel de ajutor este foarte capabil și de încredere pentru ajutor: isikolosolutionhome@gmail.com sau puteți, de asemenea, să-l WhatsApp/SIGNAL la +2348133261196.

    RăspundețiȘtergere
  14. Există un om în care am încredere și face minuni cu vrăji, numele lui este DR WALE. mi-a salvat căsnicia acum nouă ani cu vraja lui. Soțul meu a cerut divorțul și a fost foarte jenant, rușinos și sfâșietor, am început să caut ajutor pe internet când am văzut diferite mărturii în care oamenii l-au apreciat pe DR WALE pentru că i-a ajutat să-și restabilească relația, așa că l-am contactat prin WhatsApp: +2347054019402 pt. ajutor și el a răspuns și a promis că mă va ajuta să-mi refac căsnicia cu vraja lui. Am făcut cum mi-a spus el și câteva zile mai târziu, soțul meu s-a întors, implorându-mă în genunchi să-l iert și să-l accept înapoi. A anulat divorțul, au trecut nouă ani și suntem încă fericiți căsătoriți. Voi continua să-l apreciez pe DR WALE pentru că este un Dumnezeu pe Pământ. El te poate ajuta si pe tine. Contactați-l prin WhatsApp: +2347054019402 SAU E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  15. Bună, sunt atât de fericit că împărtășesc asta, încă nu pot să-ți mulțumesc suficient de puternic DR WALE, soțul meu a plecat pentru o doamnă mai tânără pentru că nu am putut să nasc din cauza PCOS, am fost atât de devastată încât am fost singură, am plâns mult Am încercat chiar să-mi iau viața, apoi prietena mea mi-a spus despre acest bărbat grozav DR WALE care a ajutat-o ​​să-și facă căsnicia perfectă, am accesat și eu online și am făcut mai multe cercetări despre el acolo, am văzut și o mulțime de vești bune despre DR WALE. așa că l-am contactat fără teamă și fără griji în mintea mea, pentru că știam că cu el totul va fi în regulă, mi-a spus tot ce trebuie să plătesc, ceea ce a fost o taxă convenabilă și am făcut-o și el și-a făcut treaba și mi-a trimis un videoclip. DR WALE și mi-a spus să aștept câteva săptămâni că se va întoarce. Săptămâna următoare, spre cea mai mare surpriză a mea, soțul meu a fost în genunchi și mi-a spus că îmi pare rău pentru durerile pe care mi le-a provocat. chiar acum sunt atat de fericita, nu s-a oprit aici, sunt mandra sa spun ca sunt insarcinata in 3 saptamani. Multumesc mult DR WALE Sunt vesnic recunoscator..Aici contactul lui...WhatsApp/Viber : +2347054019402 SAU
    E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  16. Vreau să spun tuturor de aici despre modul în care DR WALE mi-a schimbat soarta. Am lucrat ca vânzătoare într-o companie de automobile timp de aproape cincisprezece ani și abia am primit comision pentru a-mi plăti facturile în timp ce un anumit coleg de minte cumpăra case. Eram confuz în privința ei pentru că toată lumea era invidioasă pe cât de mult comision a primit. Nu am înțeles ce este în neregulă pentru că eram bun la meseria mea și nu era nimic în plus din ceea ce făcea ea care să o facă diferită și timp de aproape cinci ani nu am putut să-mi fac curajul să mă exprim în fața ei. Într-o zi, în timp ce m-a plimbat, am rugat-o să-mi dea câteva sfaturi și am optat să învăț de la ea, dar ea a spus că sunt mai bun la slujbă, ceea ce m-a făcut mai confuz pentru că evident, ea era mai bună. După multe conversații, ea m-a informat despre DR WALE care a făcut o vrajă de noroc pentru ea, ceea ce a făcut-o excepțională. Ea mi-a dat contactul lui și mi-a cerut să vorbesc cu el și să fac tot ce mi-a cerut el să fac. Au trecut șapte luni și tocmai mi-am cumpărat prima casă și am economisit suficienți bani pentru a-mi trimite fetele gemene la facultate. Am fost distrus și fără adăpost și nu mi-aș imagina niciodată că voi avea o casă atât de curând. Multumesc DR WALE. Cere-i ajutor și cu permisiunea lui, îi las numărul de contact direct WhatsApp / Viber : +2347054019402 SAU Email : drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  17. Vreau să-i mulțumesc foarte mult lui DR WALE pentru munca minunată pe care a făcut-o pentru mine, ajutându-mă să-mi salvez căsnicia, soțul meu a cerut o scrisoare de divorț din cauza micii neînțelegeri pe care am avut-o în ultimele luni, și eu niciodată mi-am dorit asta pentru că îmi iubesc atât de mult soțul și toată investiția noastră a fost o afacere comună și nu vreau să fiu departe de familia mea și de cei doi copii drăguți ai mei. Prietenul meu mi-a spus despre DR WALE și despre cum a ajutat-o ​​și el cu problemele ei conjugale, așa că a trebuit să-l contactez pentru că vreau să-l opresc pe soțul meu să completeze scrisoarea de divorț și vreau să-mi țin familia unită și, după ce l-am contactat, am Mi s-a spus ce trebuie să fac și când aveam de gând să încep să văd rezultatul, am făcut așa cum mi-a spus DR WALE și după ce în câteva zile soțul meu m-a sunat și a început să-mi ceară iertare și totul a fost ca un vis pentru mine și noi toți trăiesc din nou fericiți împreună, datorită lui DR WALE. Contactați-l astăzi pentru ajutor conjugal prin numărul Whatsapp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  18. VÝKONNÝ KOULEL, KTERÝ VRÁTIL MÉHO MANŽELA ZPĚT DO ŽIVOTA, POTOM MĚ Opustil DR WALE WHATSAPP/VIBER : +2347054019402 NEBO PROSTŘEDNICTVÍM E-MAILU DRWALESPELLHOME@GMAIL.COM
    Dobrý den, přátelé, chci tímto médiem poděkovat DR WALE, protože přivedl zpět mého manžela. můj manžel mě opustil kvůli své bývalé přítelkyni, kterou měl předtím, než si mě vzal, je to pro mě těžká situace Volal jsem a prosil ho, aby se vrátil odmítl řekl, že už mě nemiluje Zkoušel jsem všechny možné způsoby, jak ho dostat zpět, všechno bylo Marně jsem o tom řekl své přítelkyni a ona mi dala kontakt na DR WALE a já jsem mu WhatsApp řekl a řekl mu svůj problém a on mi řekl, co mám dělat a já to udělal a on seslal kouzlo lásky, které během týdnů přivedlo zpět manžela. Pokud potřebujete pomoc při opětovném spojení se svým bývalým, chatujte s DR WALE přes WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu mai trebuie să plângi pentru că DR WALE este aici pentru a-ți readuce fericirea. Permiteți-mi să vă împărtășesc puțin din povestea mea aici. Eu și soțul meu avem probleme serioase în căsnicia noastră de ani de zile. Problemele pe care le avem este că ne duce căsnicia la divorț, pentru că nu vreau ca eu și mine să ne despărțim, am ales să caut ajutor de la DR WALE, care a ajutat să facă o vrajă de dragoste. Bucuria mea de astăzi este vraja de dragoste pe care a făcut-o DR WALE, care mi-a ținut căsnicia împreună și soțul meu nu a vrut să divorțăm din nou. Amândoi trăim din nou fericiți împreună. Contactul DR WALE este e-mail: drwalespellhome@gmail.com SAU WhatsApp/Viber: +2347054019402

    RăspundețiȘtergere
  20. Bună sunt Veronika Trandafir. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 12 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR ISIKOLO a venit în ajutorul meu când l-am contactat și mi-a dezvăluit că o femeie se afla în spatele problemelor pe care le aveam, deoarece el mi-a controlat mintea pe soțul meu cu vrăji de magie neagră doar pentru a-l lua de la mine și de la copiii mei. și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când am respectat procedurile muncii lui. Soțul meu a fost curățat și purificat de farmec și s-a recăpătat și s-a întors acasă la noi și am inventat lucrurile. Trăim din nou fericiți împreună. DR ISIKOLO vă poate ajuta și pe dumneavoastră. doar contactați-l prin e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  21. Bună din nou, am vrut doar să vă mulțumesc pentru vraja de dragoste. Am vrut să vă fac o scurtă istorie a căsătoriei mele. Soțul meu m-a părăsit pentru o femeie mai tânără și am fost devastată. Parcă l-a avut sub o vrajă malefică, soțul s-a întors împotriva mea peste noapte fără niciun avertisment. Sa întâmplat anul acesta, eram disperat să se întoarcă pentru că am construit multe împreună și le-ar rupe inimile copiilor. Am folosit fiecare site de vrăji pe care l-am putut găsi fără niciun rezultat. Apoi am văzut o mărturie specială despre DR WALE și chiar mi-a dat speranță pentru că era similar cu cazul meu. L-am contactat și mi-a explicat totul despre ce ar trebui să fac. A început să lucreze cu mine și, ca urmare a tuturor lucrărilor sale minunate, soțul meu este aici chiar acum lângă mine, ceea ce este un vis devenit realitate. Sunt atât de fericit și privilegiat că l-am cunoscut pe DR WALE. Mulțumesc! Dacă aveți probleme similare, vă rugăm să contactați DR WALE și fiți siguri că veți primi ajutor.
    Aici contactul lui.
    WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau
    E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  22. E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam se afla o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
    *Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
    *Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
    *Dacă doriți să tratați infertilitatea.
    *Dacă doriți să vă răzbuni/reprimi proprietatea.
    *Dacă vrei o vrajă de promovare.

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu și soțul MEU ne-am despărțit recent. Suntem căsătoriți de șase ani și a fost o relație abuzivă în toate felurile. Vreau să-mi dau seama și să-mi rezolv propriile probleme, astfel încât să pot fi o mamă și o soție grozave, dar simt că este o pierdere de timp să încerc să-mi rezolv căsnicia pentru că s-a stricat și sunt epuizată din punct de vedere emoțional și vreau doar să o fac. concentrează-te pe copiii mei. Și simt că este nedrept pentru mine să încerc să repar ceva în care sunt singurul care depune eforturi. Sunt așa confuz. Acestea au fost deciziile mele până când am dat peste un articol într-un blog despre cum Ultimate Spell a lui DR WALE, care a ajutat mulți oameni să restabilească căsătoriile/relațiile rupte. L-am contactat repede și mi-a spus ce ar trebui să fac, ceea ce am făcut imediat. În câteva săptămâni, soțul meu s-a întors și cea mai mare parte este că soțul meu s-a schimbat complet, nu mă mai abuzează sau insultă. Astăzi, a devenit un soț iubitor și grijuliu. puteți contacta DR WALE pe WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  24. Soțul meu m-a părăsit pentru o femeie mai tânără și am fost devastată. Parcă l-ar fi avut sub o vrajă malefică, Collin s-a întors împotriva mea peste noapte fără niciun avertisment. S-a întâmplat anul acesta, eram disperat să se întoarcă pentru că ne-am construit o viață împreună și avea să le rupă inimile copiilor. Am folosit fiecare site de vrăji pe care l-am putut găsi fără niciun rezultat. Apoi am văzut o mărturie specială despre Dr. Ilekhojie și chiar mi-a dat speranță pentru că era similar cu cazul meu. L-am contactat și mi-a explicat totul despre ce ar trebui să fac. A început să lucreze cu mine în iulie și, ca urmare a întregii sale lucrări minunate, Collin s-a întors acasă, ceea ce este un vis devenit realitate. Sunt atât de fericit și privilegiat că l-am cunoscut pe Dr. Ilekhojie. Mulțumesc! Vă rugăm să contactați Dr. Ilekhojie dacă aveți probleme în căsătorie și fiți siguri că veți primi ajutor WhatsApp pe +2348147400259 sau trimiteți-i un mesaj prin e-mail: gethelp05@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  25. Recomand cu mare drag acest serviciu pentru cei care se confruntă cu dificultăți în încercarea de a -și restabili relația/căsătoria. El este adevărata afacere. Puteți ajunge la Dr Wale WhatsApp: +2347054019402
    Din respect pentru tine și vrăjile tale, trebuie să fac cunoscută această mărturie. Am fost la alte rotiri de vrăji fără să văd niciun rezultat. Tocmai mi -am dorit să vin la tine mai devreme, am primit tot ce este mai bun de la tine. Fostul meu soț a fost plecat de ani de zile și am plecat peste tot și alte rotiri de vrăji pentru ajutor, dar niciun rezultat până când prietenul meu m -a prezentat la dr. Wale. După ce s -a făcut vraja de dragoste, am primit în sfârșit un apel de la el. Vrăjile lui făceau minuni și soțul meu este din nou cu plină de dragoste. A fost ca un miracol! S -a întors brusc cu flori spunând că ar trebui să -l iert, am fost cu adevărat înfiorat și șocat când soțul meu a îngenuncheat cerșind iertare și pentru mine să -l accept înapoi. Sunt foarte scurt de cuvinte și vesel, ești un zeu trimis pentru mine și întreaga mea familie. Și acum sunt din nou o femeie veselă. Mulțumesc mult dr. Wale. Toți cei care caută un adevărat vrăjitor de contact Dr Wale pe WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e -mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  26. SERVICII PRESTATATE DE DR. WALE
    (1) Dacă îți dorești fostul înapoi.
    (2) Pentru a vindeca HIV/SIDA sau boli asociate
    (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
    (4) Vrei ca femeile/bărbații să alerge după tine.
    (5) Dacă vrei un copil.
    (6) Sunteți antreprenor și doriți să câștigați un contract
    (7) Vrei să-ți lege soțul/soția să fie
    al tău pentru totdeauna.
    (8) Dacă aveți nevoie de ajutor spiritual.
    (9) Ați fost înșelat și doriți să recuperați banii pierduti.
    (10) Opriți divorțul
    (11) Ritualul de invocare a banilor
    (12) Pentru a verifica dacă iubitul tău online este real
    (13) Pentru a verifica dacă împrumutul dvs. online este real
    (14) A fi foarte strălucitor
    (15) Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă bun
    (16) Dacă ești bătrân și vrei să arăți tânăr
    (17) Dacă vrei să fii liber de amenințările cu moartea
    Si multe altele..
    Contactați DR WALE pe WhatsApp/Viber: +2347054019402 SAU E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  27. Funcționează cu adevărat, nu pot să cred că DR WALE este un adevărat vrăjitor de dragoste.
    Tocmai mi-am recăpătat soțul cu ajutorul adevăratului vrăjitor de dragoste DR WALE. Soțul meu m-a părăsit pentru o altă femeie, au fost doar trei ani de căsnicie. Cel mai dureros lucru este că am fost însărcinată cu al doilea copil. L-am vrut înapoi. Am făcut tot ce era la îndemâna mea să-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, mi-am dorit atât de mult înapoi din cauza dragostei pe care o aveam pentru el, l-am implorat cu tot, am făcut promisiuni, dar a refuzat. I-am explicat prietenei mele problema mea, iar ea mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care m-ar putea ajuta să fac o vrajă pentru a-l aduce înapoi, nu aveam de ales decât să încerc. I-am trimis un mesaj vrăjitorului numit DR WALE și m-a asigurat că nu este nicio problemă și că totul va fi bine în câteva săptămâni. A făcut vraja și, în mod surprinzător, după câteva săptămâni mai târziu, soțul meu m-a sunat. Am fost atât de surprins că am răspuns la apel și tot ce a spus a fost că îi pare atât de rău pentru tot ce s-a întâmplat, că a vrut să mă întorc la el. A mai spus că mă iubește atât de mult. Am fost atât de fericit și m-am dus la el, așa am început să trăim din nou fericiți împreună. multumesc lui DR WALE. dacă ești aici și iubitul tău te refuză sau soțul tău s-a mutat la o altă femeie, nu mai plânge, contactează acum DR WALE pentru ajutor. Aici contactul lui. WhatsApp/Viber: +2347054019402 SAU
    E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  28. DR ISIKOLO ESTE UN SALVATOR DE VIEȚI ȘI VA ASIGUR DESPRE ASTA ȘI SOLUȚIA LUI PENTRU PROBLEME DE IUBIRE ESTE CEA MAI BUNĂ.
    Numele meu este Denisa Popescu și sunt aici pentru a mă alătura numeroșilor oameni de aici pentru a-i mulțumi Dr. Isikolo pentru ajutor și gesturile amabile față de mine. Am avut o experiență îngrozitoare trecând prin dureri de inimă cu bărbatul meu. M-a părăsit și am fost devastat și nu am găsit niciun ajutor căutat pentru a-l recupera. La un moment dat am fost deprimat până când am dat peste pagini în care oamenii au mărturisit despre modul în care doctorul Isikolo i-a ajutat. L-am contactat și nu a ezitat să mă ajute și pe mine. Nu numai că mi-am recuperat bărbatul după 48 de ore, dar și dragostea și fericirea au fost restaurate mai bine ca niciodată. Dr Isikolo este o personalitate uimitoare și nu-i pot mulțumi suficient pentru serviciile sale altruiste față de umanitate. contactați-l acum prin e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj prin WhatsApp: +2348133261196.

    RăspundețiȘtergere
  29. Bună ziua tuturor, vreau să împărtășesc experiența pe care am avut-o cu un vrăjitor numit DR WALE, este un om foarte puternic binecuvântat de tatăl său anterioară pentru a ajuta oamenii cu diferite probleme de viață, treceam prin cea mai proastă fază a vieții mele pentru că Soțul meu mi-a spus că vrea să divorțeze de nicăieri, l-am întrebat unde am greșit, dar nu mi-a dat niciun răspuns, în schimb, sa mutat din casă, asta a fost foarte ciudat, așa că am căutat ajutor atunci l-am cunoscut pe DR WALE. vrăjitor online, i-am explicat starea mea după câteva consultări, am aflat că soțul meu este cu secretara lui la serviciu și este sub vraja ei, marele vrăjitor mi-a spus ce trebuie făcut și i-am urmat instrucțiunile. Astăzi, sunt o femeie mândră pentru că soțul meu este acasă cu mine și așteptăm al doilea copil, datorită lui DR WALE, vrăjitorul, dacă aveți nevoie de ajutorul unui vrăjitor pentru orice fel de problemă, DR WALE este cel potrivit. persoană pentru un rezultat perfect și de încredere. Contactați-i WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  30. Vreau doar să-mi împărtășesc recenzia despre puternicul vrăjitor DR WALE, soțul meu a cerut divorțul după nouă ani de căsnicie. Mi-a fost greu și pentru copii. Am făcut tot ce am putut pentru a-mi salva căsnicia și familia, dar toți au eșuat până la un moment dat. Prietenul meu mi-a povestit despre munca minunată a lui DR WALE. L-am contactat și m-a asigurat că în câteva săptămâni totul va fi bine, după câteva săptămâni, spre cea mai mare surpriză a mea, soțul meu s-a întors acasă și a plecat în genunchi și a plâns rugându-mă. pentru iertare Sunt atât de fericit acum, mulțumesc mult DR WALE, Un mesaj pentru el astăzi îți poate schimba viața în bine. contactați DR WALE pe WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  31. DRWALESPELLHOME@GMAIL.COM SAU WHATSAPP/VIBER: +2347054019402
    Motivele pentru care împărtășesc acest lucru se datorează muncii bune pe care DR WALE a făcut-o pentru mine și prietenii mei. Adevărul să fie spus DR WALE este genul de om în care poți avea încredere și pe care te poți baza. Lucrările lui sunt 100% sigure. DR WALE se ține de cuvânt, nu eșuează. Așa că astăzi îl voi recomanda pe DR WALE pentru oricine are nevoie de ajutor. WhatsApp +2347054019402/Viber SAU E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  32. DR WALE, CEL MAI BUN OM, ADUCE TOATA FERICIREA ÎNAPOI LA TI ÎNCREDEREA LUI ESTE 100%. CONTACTAȚI WHATSAPP: +2347054019402
    În viața noastră cu toții avem nevoie de o persoană specială care să ne facă să rămânem fericiți, de multe ori lucrurile nu merg conform planurilor, poate pentru că în mintea noastră ceva serios deranjează și mănâncă în interiorul nostru. Sunt aici să apreciez munca bună a lui DR WALE, care mi-a luat tristețea și tristețea și le-a restabilit cu mai multă fericire. DR WALE este un om de cuvinte și promisiuni. Dacă ai ceva ce vrei să facă pentru tine, motivul pentru care spun asta este că DR WALE a fost bărbatul care a ajutat la restabilirea relației mele și a căsătoriei cu sora mea. îl poți contacta pe WhatsApp/Viber: +2347054019402 SAU pe e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  33. Am fost frustrat și devastat când soțul meu a cerut divorțul. Apoi l-am contactat pe Dr. DAWN, după ce am văzut o mulțime de mărturii despre modul în care Dr. DAWN a ajutat atât de mulți oameni să restabilească pacea în căsnicia și relația lor,
    De asemenea, am văzut cum a tratat diferite boli și a ajutat puțini oameni să trateze infertilitatea și am decis să-l contactez pentru ajutor,
    Mi-a promis că mă va ajuta când după ce i-am explicat totul, i-am oferit tot ce mi-a cerut și și-a făcut treaba, acum soțul meu mă iubește atât de mult și mă tratează cu grijă. Casa mea este atât de liniștită și plină de fericire, totul datorită doctorului DAWN,

    Contactați-l dacă în prezent aveți vreo problemă. El este WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  34. Vreau să folosesc acest mediu pentru a-i mulțumi marelui vrăjitor DR WALE pentru că mi-a adus înapoi dragul soț. Când soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe cei doi copii ai noștri pentru o altă femeie, trăiam în dureri pentru că îl iubesc atât de mult, nu știam ce să fac, de fapt am fost confuz până când am întâlnit o prietenă de-a mea pe nume Ella și cu mine. i-a spus prin ce trec, apoi mi-a spus să nu-mi fac griji că și ea a trecut prin aceeași problemă, dar în cazul ei a fost iubitul, apoi m-a dus la un spiritist, un vrăjitor, pe nume DR WALE, care a ajutat-o. înapoi pe iubitul ei, Când l-am contactat pe DR WALE pe WhatsApp +2347054019402, i-am spus problemele mele, după aceea, mi-a spus ce să fac și mi-a spus după ce am făcut ce mi-a spus, după câteva săptămâni soțul meu va veni să se târască pe genunchii lui rugându-mă să-l iert. După câteva săptămâni a venit soțul meu și a început să mă roage, nu m-am așteptat să se întâmple așa de curând, am bătut la ușă, când am deschis ușa, spre cea mai mare surpriză, l-am văzut pe soțul meu în genunchi rugându-mă și pe mine și pe noștri. copiii să-l ierte.
    De asemenea, vindecă tot felul de boli, inclusiv pe cea enumerată mai jos,
    1. HIV/SIDA.
    2. HERPES 1/2.
    3. CANCER.
    4. ALS (boala lui Lou Gehrig).
    5. Hepatita B.
    6. HIPERTENSIUNEA.
    7. NUMĂR scazut de spermatozoizi.
    8. ASTMB.
    9. PROBLEMA VIRGINIA.
    10. DIAREE.
    11. GRAND.
    12. herpes rece.
    13. AVC.

    Și a făcut și următoarele vrăji,

    1. vrei o căsnicie bună,
    2. ești politician și ai nevoie de protecție,
    3. ai nevoie de o vrajă de dragoste,
    4. vrei să fii un bărbat sau o femeie bogată,
    5. vrei ca partenerul tău să te iubească,
    6. Cauți soție sau soț,
    7. vrei să lucrezi cu o viză în orice țară la alegere,
    8. ești un om de afaceri sau o femeie și vrei ca afacerea ta să se miște,
    9. vrei ca șeful tău să te iubească,
    10. vrei ca sotul sau sotia ta sa te inchine,
    11 Ai nevoie de un loc de muncă,
    12 Ai nevoie de promovare în locul tău de muncă,
    Oricine are problemele enumerate mai sus ar trebui să contacteze DR WALE, marele vrăjitor. Contactați-l prin WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  35. Viața mea s-a întors!!! După nouă ani de căsnicie întreruptă, soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe cei doi gemeni ai noștri. Am simțit că viața mea era pe cale să se sfârșească, aproape m-am sinucis, am fost emoționat foarte mult timp. Datorită unui vrăjitor numit DR WALE, pe care l-am întâlnit online. Într-o zi credincioasă, în timp ce răsfoiam pe internet, căutam un vrăjitor bun care să-mi rezolve problemele. Am dat peste o mulțime de mărturii despre acest vrăjitor special. Unii oameni au mărturisit că și-a adus fostul iubit înapoi, alții au mărturisit că restaurează uterul, vindecă cancerul și alte boli, unii au mărturisit că poate face o vrajă pentru a opri divorțul și așa mai departe. Am întâlnit și o mărturie anume, era despre o femeie pe nume Sofia, ea a mărturisit despre modul în care DR WALE și-a adus înapoi fostul iubit în mai puțin de o săptămână și a inversat efectul cancerului băieților lor, iar la sfârșitul mărturiei ei, ea a renunțat la DR WALE „WhatsApp: +2347054019402. După ce am citit toate acestea, am decis să discut cu DR WALE. L-am contactat prin WhatsApp: +2347054019402 și i-am explicat problema mea. În doar câteva săptămâni, soțul meu s-a întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și suntem și mai fericiți decât înainte. DR WALE este cu adevărat un om talentat și nu mă voi opri din a-l publica pentru că este un om minunat... Dacă ai o problemă și cauți un vrăjitor real și autentic care să îți rezolve toate problemele. Încercați DR WALE oricând, acesta este răspunsul la problemele dvs. Iată contactul lui: WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  36. Ai o neînțelegere cu iubitul tău care a dus la despărțire și ai încercat să te împaci cu el sau ea, dar el/ea nu îți dă un răspuns pozitiv și simți că ceva nu merge bine în relația ta și ai nevoie de o soluție rapidă , contactează DR WALE astăzi și asigură-te ca viața ta amoroasă să revină în bine cu fostul tău, DR WALE m-a ajutat să refac pacea în casa mea, deoarece soțul meu m-a părăsit timp de zece luni și a trăit cu o altă femeie și nu a vrut niciodată să fac. întoarce-te acasă, dar cu ajutorul vrăjitorului DR WALE s-a întors acasă după o săptămână după ce DR WALE a făcut o vrajă puternică de restaurare. Deci, dacă aveți nevoie de o soluție rapidă în relația sau căsătoria dvs. cu ajutorul unui vrăjitor, contactați: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 sau E.Mail: drwalespellhome@gmail.com

    El poate efectua și următoarea vrajă de mai jos
    1. Vraja de loterie
    2 Vraja de noroc
    3. Vrăjiți pentru a câștiga cazul în instanță
    4. vrajă de sarcină
    etc..

    RăspundețiȘtergere
  37. Am strigat familiei soțului meu să ne salveze căsnicia, măcar de dragul copiilor noștri. El este păcălit doar că și-a părăsit familia pentru o fată de la universitate, sunt atât de deprimat pe punctul de a mă sinucide, dar când mă uit la fiul meu de șapte ani, pur și simplu nu mai pot. Cu câteva zile în urmă mi s-a spus că au plecat în Bahamas în vacanță, când încă își plătește pensia pentru copii, mi-am vândut mașina doar pentru a continua să plătesc ipoteca. Am dat totul copiilor mei și am plecat cu absolut nimic în afară de respirația mea. Sora mea a văzut starea mea când a venit să-și vadă nepoatele și nepotul, m-a forțat să-l contactez pe DR WALE pe WhatsApp: +23457054019402, Din acel moment l-am contactat pe DR WALE, viața mea s-a schimbat. ghici ce? Am mașina înapoi, soțul meu s-a întors acasă și a lăsat-o singură pe târfa proastă. N-am văzut nimic care să funcționeze atât de repede în cei 53 de ani din viața mea. Soțul meu mi-a dat mașina lui și m-a condus la tribunal ieri pentru a ne reînnoi jurământul. Sunt atât de fericit că căsnicia mea funcționează din nou și că lucrurile au revenit la normal în doar câteva săptămâni. Soțul meu m-a contactat imediat DR WALE A terminat vraja. A fost instantaneu. Sunt încă șocată și aștept să văd cât va dura asta. Dar deocamdată se simte ca în rai, pentru că soțul meu este chiar înăuntru cu mine, așa cum ne-am întâlnit prima dată când am fost de acord să mă căsătoresc cu el. Doctorul dragostei a spus că este pentru totdeauna. Voi continua să depun mărturie dacă asta va fi pentru totdeauna așa cum a garantat. Du-te acum, adu-ți iubitul înapoi......WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  38. Întotdeauna mi-am dorit să nu pot trăi din cec cu cec sau să am vreo datorie. Am lucrat în contabilitate vreo 20 de ani și abia am reușit să fac rost de bani. Mi s-a părut că de fiecare dată când mă mutam în companie și primeam o mărire de salariu, cheltuielile mele de trai vor crește semnificativ și nu am reușit niciodată să merg înainte. vrăji de loterie. Apoi, într-o zi, cel mai bun prieten al meu mi-a spus adevărul despre ce a făcut când soția lui l-a părăsit. El a făcut o vrajă de dragoste și ea a oprit procedura de divorț și s-au întors împreună. Când mi-a spus asta, am întrebat pe cine a folosit și mi-a dat contactul lor WhatsApp. +2347054019402 și am contactat imediat DR WALE pentru ajutor. Am văzut că au oferit diferite tipuri de vrăji de bani pentru a ajuta la câștigarea la loterie. Am fost imediat intrigat. Întotdeauna am simțit că voi câștiga la loterie cândva. Am avut vraja de loterie cu jackpot și am așteptat câștigul meu. Mi s-a spus să joc la loterie în fiecare săptămână și am făcut ce mi sa spus. Am jucat oricum la loto în fiecare săptămână, așa că nu s-a schimbat nimic. În aproximativ două săptămâni s-a întâmplat. Am câștigat 100.000 de dolari!! Nu pot sa cred! Nu au fost suficienți bani ca să mă pensionez imediat, dar i-am investit bine și mi-a permis să merg la muncă cu normă parțială și mă va ajuta să mă pensionez mult mai devreme. Sunt veșnic recunoscător că l-am găsit pe DR WALE. Îl puteți contacta prin WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  39. Salutare prieteni, o mărturie minunată și uimitoare despre un mare vrăjitor pe care îmi place foarte mult să o împărtășesc. Să-mi recuperez soția este ceea ce mă așteptam mai puțin și nu mi-am putut imagina niciodată. Eu și soția mea suntem căsătoriți de cinci ani și trăim fericiți, dar dintr-o dată s-a schimbat complet și s-a îndepărtat de mine și nu am știut niciodată ce se întâmplă, am încercat să o întreb, dar ea a refuzat să-mi spună ce se întâmplă. problema este, și pe măsură ce timpul a trecut ea a căutat să divorțeze. Eram atât de îngrijorat și confuz și am făcut tot posibilul să o recuperez, dar nu a fost ușor, am crezut că s-a pierdut orice speranță și, în timpul căutării mele de ieșire, un prieten de-al meu care a avut o problemă similară mi-a spus despre un mare vrăjitor numit DR WALE, care l-a ajutat să-și recapete și soția. Nu am crezut niciodată în vrăjile în toată viața mea sau în magie, pentru că nu m-am gândit că va funcționa, dar am încercat să-i dau acestui om o șansă și, spre cea mai mare surpriză, a făcut o vrajă asupra mea, dar astăzi suntem din nou împreună într-o casă minunată. cu trei copii frumoși. Suntem din nou fericiți împreună și folosesc această ocazie pentru a spune oricui trece printr-o situație similară să-l contacteze pe WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  40. Aveam probleme serioase în relația cu iubitul meu și asta l-a determinat să se mute în apartamentul prietenului său. Totul s-a înrăutățit pentru că a început să meargă frecvent în baruri și cluburi de striptease cu prietenul său, să se îmbată și să leșine. Mă amenință mereu la telefon ori de câte ori îl sun din cauza tuturor sfaturilor proaste pe care i-a dat prietenul lui. Îl iubesc foarte mult și ne întâlnim de cinci ani, ceea ce ne-a dat o fiică frumoasă. De asemenea, pierdusem o mulțime de bani pe terapeuți până când am fost prezentată pe DR WALE de către un prieten pe care l-a ajutat să se căsătorească cu iubitul ei din copilărie; asta mi-a dat încredere totală și putere să-l recuperez. Am făcut tot ce mi-a cerut și într-o săptămână iubitul meu m-a sunat și s-a repezit acasă, lucrurile s-au schimbat emoțional între noi. Are o slujbă și a încetat să bea și să-și păstreze prieteni irelevanți. Este un miracol pe care nu l-am crezut niciodată posibil pentru că îmi pierdusem orice speranță până l-am găsit pe DR WALE. De aceea am promis că îmi voi împărtăși mărturia în tot universul. Toate mulțumirile sunt către DR WALE pentru munca excesivă pe care a făcut-o pentru mine. Mai jos sunt detalii DR WALE.WhatsApp: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com în situația în care suferiți o rupere la inimă și vă asigur că, deoarece mi-a făcut-o pe a mea, cu siguranță vă va ajuta și pe dvs.

    RăspundețiȘtergere
  41. Am fost atât de zdrobit când soțul meu de nouă ani m-a părăsit și s-a mutat în Quebec City pentru a fi cu o altă femeie. Durerea a fost prea mare ca să o pot suporta, încât nu am mai suportat-o. Așa că a trebuit să apelez la Internet pentru ajutor până am aflat că DR WALE era adevărata afacere.. Am încercat tot ce știam și, cu vrăjile tale, binecuvântările și puterile magice extraordinare, ai făcut toată munca pentru eu, pe care mi-ați garantat rezultatul pozitiv este într-o săptămână, fostul meu soț s-a întors la mine și a fost regretat pentru tot ceea ce a făcut și acum viața mea este echilibrată și sunt din nou fericit. DR WALE faci un serviciu grozav oamenilor. Prieteni, în cazul în care aveți nevoie de ajutorul lui DR WALE, vă rugăm să-l WhatsApp pe WhatsApp +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere